Здравейте,
имам идея да си направя LED cube, но се колебая с колко светодиода - 5х5х8 , 6х6х8 , 8х8х8, за сега съм се спрял на 6х6х8 за направата му са нужни 288 светодиода (аз ще поръчам 300 за 15 лв).
Но тук идва и моята идея да не се управлява от микроконтролер, а през паралелния порт, или още по конкретно, имаше схема за управление на 8светодиода през паралелния, аз я реализирах и стана доста добра. Управлява се или с програмата LLE или с плъгин за winamp. Идеята ми се роди като гледах клипчета на такова кубче.
Искам да има 8 реда 6х6 светодиода - значи по 36 на ред, всеки ред се равнява на 1светодиод от моята цветомузика значи като свети 1ви диод свети 1ви ред от куба, и така до 8мия ред ... така сега въпросът ми е как мога да захраня толкова много светодиоди, ще ми трябват ли съпротивления, какви трябва да са и как да ги вържа, искам да направя да се захранват с адаптор и ЛПТ порта само да управлява, защото сега 8те светодиода се захранват от него но тези 288 няма да могат
. Надявам се че ме разбрахте какво искам да направя, ще съм мн благодарен за схемичка с такова захранване и как да ги накарам да светят = ] .
Аз мислих нещо такова, но не съм сигурен дали ще се получи
моля помагайте :clap: