според мен наи-напред трябва да изучиш програмите за управление и след това всичко друго. аз имам машини но не мога да работя на тях. иначе по темата.препоръчвам ти да започнеш с електрониката и двигателите.продават се всякакви модели и китове.за машина каквато искаш да направиш са достатъчни двигатели с 250-300oz/inзаводските са в тия граници.не се съблазняваите с по малки и по евтини проблеми.след това успоредно с изработване на меха никата можеш да правиш тренировки /сухи/ на управлението. аз започвам оразмеряването от ос Z и след това останалите.всичко е строго лично и зависи какъв финансов и времеви ресурс можеш да си позволиш,защото възможностите са много-има линеини лагери и по9лв и по90лв.а те са 12броя за трите оси.лично аз предпочитам за задвижване трапецовиден винт Ф10 х 3 мм,с изработени от мен регулируеми тефлонови гаики.За мен това е наи-доброто и евтино решение което можем да си позволим избор иначе голям гаика единична М14 около100лв броя/наи-евтината и съответно качесвена/. колега винаги ще ти помагам със съвети,това което си се захванал хич не е лесно и просто