Не мога и аз да не разкажа нещо по темата. Аз не уча в ТУ, но пак уча роботика, сега съм първи курс. Общо взето роботиката ти дава доста широк поглед върху механика, електроника и програмиране. От две години работя, първо работих за една фирма като разработчик на софтуер, след това издържах точно 1 седмица без работа и само пуснах обява в един специализиран форум и веднага започнах нова работа и сега работя пак като програмист и се занимавам с разработка и имплементиране на алгоритми за машинно зрение. Отделно съм работил по доста странизчни малки проекти свързани с електроника и микроконтролери, от които също се докарват хубави приходи. Та както виждаш имаш много възможности да си изкарваш хляба след като го учиш това. Иначе за реализация в самата сфера на роботиката, тук в България, Боби ти го каза много хубаво "кой както се уреди". Но хубавото е, че вече има доста международни компании в България и те търсят специалисти (имам познат, който дълго време работеше във Festo и знам, че ако наистина си разбираш от работата те грабват и доста те "охажват", за да седиш при тях). Иначе винаги има и възможността да се занимаваш с роботика чисто академично, само, че мисля, че в България с това ще останеш доста гладен.
ЕДИТ: Как така са те приели на 22 декември ? Не е ли малко рано? И аз имах място в ТУ поради постижения, ама не ми бяха казали толкова рано!