Защо не използваш самият транзистор да командва въртенето на моторите, а използваш Л293?
Отпушва ли се транзистора, когато осветиш приемника (и съответно генерира л исе правилната честота)?
Не транзистора не се опушва като осветя приемника и да сигурен съм,че е с правилната честота.
Сега ще пробвам директно пред транзистора да вида резултата.
Значи на мен целият проблем в конструкцията ми идваше от това,че транзистора не се отпушваше,седнах да погледна datasheet на транзистора и разбрах,че той самият може да управлява мотора без да иска нещо да го подкрепя както аз си мислех за интегралата (l293B).
Днес махнах на цяло интегралната схема и навързах транзистора както трябва обаче ми изкочи проблема с бавното въртене на сервотата това се е получавало,защото транзистора не е можел да се отпуши а не е можел,защото не съм сложил резистор между базата и масата за който спомена снощи zoro.(на който благодаря и за идейте който даде макар и да се случиха с малко забавяне.)
Иначе колкото до меренета и такива работи се обедих още преди да започна каквото и да била схема.
И все пак главната ми конструкция се оказа тази:
Ако мога довечера и клипче ще покажа.
П.П:Колкото до глупостите ги имаше защото от много различни места имах информация а незнаех как да е смеля за това правех работи на поразия но когато найстина един човек седни и се замисли стават някой работи.
Само не разбрах къде съм те цитирал и ако съм го направил надявам се да ме извиниш :oops: .