Ами аз нямам абсолютно никакъв опит с микроконтролери. Програматора ми е този. Вчера го направих и като пробвах да кача програма ми изписа че се е провалило качването. След това видях че ключетата са били на грешните позиции и си помислих че може да е повредило контролера. Питам за да знам дали му е станало нещо. А за изписване на нещо в софтуера - все още не мога да направя връзка.
Провери дали имаш напрежение между 1 и 2 като програмата се опитва да прочете чипа.
Предполагам ,че си спазил това което съм оградил най-долу?
Възможно е да не работи с порта на компа ти.Не всички имат напрежения на крачетата, достатъчно вискои за да програмират ПИК МК.
Before you build this "PIC programmer", I recommend checking to see if there is enough output voltage at the serial port your personal computer. If TxD, DTR, and RTS do not have more than +7.5V(or -7.5V), this programmer will not work well, especially, with the latest laptop computers that using low power RS232 interface ICs.
Преди да направите програматора убедете се че има достатъчно напрежение на серйиния портна ПК.Ако на TxD, DTR и RTS няма + 7,5 или -7,5 волта ТОЗИ прогрматор НЯМА да работиОСПБЕНО с последните модели дъна който използват низковолтови 232 интеграли.