Нарочно не отговарям, защото имам доста работа и не мога да отделя време да обяснявам всичко. Общо взето всичко е описано във файла който споменах в друга тема (b8_calibration_en.pdf). На мен ми се наложи да го правя защото аз си правих платката и си купувах отделните елементи , както и сам си слагах фърмуера.
В този файл са описани точка по точка къде се свързва уреда и какво се променя при необходимост. Дадена е графика при нормални волтажи , както и графика при лоши такива.
Ако нищо не си пипал е почти сигурно, че това нещо е направено когато са правили програматора и са слагали фърмуера. Така , че единственото което можеш да направиш е да видиш твоята графика как е и след това да си видиш програмиращото напрежение дали отговаря на истината.
За целта закачаш уреда (черната сонда към маса, а червената на 4-ти крак на зеления цокъл). Естествено не трябва да има чип на цокъла (за всеки случай :-) ).
Сега връзваш програматора към компа и пускаш неговата апликация. Отиваш на Options след това на Calibration / Test. щтракаш с мишката на Vpp On. След това с мишката на едно от четерите напрежения 10V , 11V , 12V , 13V . При натискане на бутона на напрежението на уреда ти трябва да се изпише съответното напрежение (или приблизително толкова). Ако всичко е ОК щракаш с мишката на Vpp Off и си готов.
Графиките си можеш да провериш от бутона graphic под бутоните с напреженията.
Дано ти помогнах!