Здравейте, благодаря ня всички преждевременно....
Имам следният проблем правя една механика която искам да я автоматизирам . Какво представлява тя ето и снимката на paint :
и по конкретно това представлява 2 капака които се плъзгат на зад и напред по 2 те оси отстрани ... проблема ми къде идва тези ключове които съм сложел искам да ги използвам като спирачка когато капака натисне едната да спре веригата да не върти постоянно двигателя ... Това го направих обаче като обърна поляритета на двигателя капака не ми се връща понеже веригата е вече прекъсната ,а ключа които използвам за спирачка е с 2 позиции нормално затворен и нормално отворен. Искам да ви попитам как мога да свържа 4 рте спирачки към 2 та мотора които ще са свързани успоредно. Като на всеки двигател се падат по 2 спирачки една та да прекъсне веригата когато се доближи с другиа капак а другата спирачка (тази долната) да прекъсне веригата когато двигателя е с обърнат поляритет и капака слиза на долу...
Ето още снимка на за по голяма яснота :това е цялата структура
а това е едната спирачка която да прекъсва веригата в най-горно положение.
Ако някой може да ми каже как мога да свържа всички спирачки така че да не правя късо винаги както аз правя ще съм му много признателен както и на всички които дадат някакв идея за това .благодаря ви предварително момчета