Да. Работя с развойните системи на Микроелектроника.
В момента се продават по-новата EasyPic6 и по-старата- EasyPic5.
EasyPic5 има: вграден програматор, интерфейс за симулации с RS-232 комуникация, 4 бр. 7-сегментни индикатора(EasyPic6 ги няма), възможност за свързване на двуредов символен LCD, възможност за свързване на графичен дисплей и тачскрийн, симулации с USB комунникация, аналогови входове, PS-2 интерфейс, индикатори всеки пин, бутони за всеки пин, избиране на нивото на външните резистори.
EasyPic6 няма 7-сегментни индикатори, но има добавени: сериен LCD, 4х4 клавиатура, порт експандер и клавиатура за меню. Цената е същата. Въпрос на приоритети е коя ще се избере. Аз бих препоръчал новата, защото примерите за старата постепенно ще се намаляват.
Имайте предвид, че ДИСПЛЕИТЕ НЕ ВЛИЗАТ В ЦЕНАТА! 2х16LCD e 5 евро(ако е в комплект с температурен сензор, струва 10 евро), GLCD е 15 евро и тачскрийна към него е още 5 евро.
Аз съм много доволен от системата. Закупил съм и всички допълнителни платки от каталога и лицензиран MikroC PRO, което дава изключителни възможности, но е доста солено като цена.
Демо версията на компилатора, с която върви системата, позволява компилиране на файл до 2kB. За по-големи възможности, трябва да се закупи лиценз(100 евро). Силата на системата се чувства при работа с техния компилатор(не е същия като CCS!), защото има много примери и с малко старание направо се правят сериозни програми.
Има една особеност, че при определена периферия, не може да се използва вграденият програматор, докато не се откачи периферията(например при A/D converter, в зависимост от положението на потенциометъра), но това не е проблем, бързо се създават навици.