Благодаря ти yasko, но точно в това ми е проблема, не мога да напиша сам този код. Разбирам че входящите импулси според зависимост от честотата им е необходимо да се преобразуват в сигнал подходящ за цифровият потенциометър.Разгледах в гугъл за този тип потенциоментри, но не ми стана ясно как точно работят.Информация има много, но все е на чужд език, а за мен това е голяма пречка..
Хрумна ми една идея:
1.Импулсите подавани от към педалите да се приемат в чипа, той да ги ''обработва'' и при определена честота да включва секция от резистори с малки разлики в съпротивлението, няма да е плавно регулирането, но пък така елиминирам цифровият потенциометър, за който не знам нищо и нямам идея как да го включвам в схемата.
2.Когато засече импулс от педалите, без значение от честотата му да активира изпълнителен орган, примерно реле.През контактите на релето ще включвам отново различни резистори, на мястото на потенциометъра в платката за оборотите, само че този път ще имам един вид ''скоростен лост'' Включвам към контактите на релето по-голям резистор и въртя педалите.Колкото и да въртя няма да се надвишат оборотите на мотора над стойността позволена от резистора.После включвам друг резистор и сменявам скоростта.Това примерно с някой галетен превключвател или друго, което да е удобно.
Но не мога да напиша този код, надявам се да ми помогнете с кода.
Малко да редактирам поста:
Намерих малко инфо, което нямам идея дали съм разбрал правилно, коригирайте ме! Със зелено съм посочил къде, според което съм схванал трябва да свържа настоящият потенциометър, а на мястото на бутоните да се свърже Arduino с подходяща програма.
http://bg.ruodiantong.com/home-audio/other-home-audio/1019030718.html