Това са съветите,които мога да ти дам.
-Ползвай готови ,пръснати с фотолак платки,но имай в предвид,че различните производители ползват различни лакове и ще трябва да тестваш на парченце всяка нова серия платки за точното време на експозиция.
-Аз използвах корпус от стар скенер.Старите скенери са по-дълбоки и позволяват по-голямо разстояние между платката и лампата.То е необходимо за да може да се разпредели равномерно светлината и да не е в точка.(пример е цедката на душа в банята.Ако я махнеш струята ще бие на едно място )Разбира се това зависи и от броя лампи,които ползваш.Колкото са повече,толкова по-добре.
Ако не намериш кутия от стар скенер ,ползвай само стъклото от новите и можеш сам да си направиш кутията от материали,които са ти лесни за намиране и обработка.Не ползвай обикновенно стъкло!То със сигурност ще има оптични дефекти!Моите лампи са на филипс.
-задължително си направи таймер(аз още не съм сглобил и седя с хронометър до скенера)
-Използвай оргинални консумативи за принтера и ще имаш много по-добро покритие .Най-добрите прозрачни фолиа са на 3М,но има и други фирми,които са с много добро качество.Фолиото за лазерните е различно от това за мастиленоструините.
Ако имаш възможност купи си "Dremel"
Много е удобна и има куп допълнителни приспособления и най-важното удобна стойка за работа.
Другото предимство е,че има комплект цанги за различни боргии.
Ако имаш още неизвестни ,питай.Ще ти помогна с удоволствие.