Е вие са го налазихте човека. Той просто даде нова идея, защо трябва веднага да го скастрите, като стопанин-чемшир. Идеята за ховъркрафтите е хубава. Защо пък не? mohaha, това че по-силният мотор ще бие е същото като аз да го кажа за сумобот състезанията. Защо пък по-силния мотор да не блъска по-здраво и да бие? И при ховъркрафтите има доза истина, обаче, че програмирането им не е лесно. Докато един нормален робот ще трябва да се движи по две оси, това трябва да се движи на три. Говориме разбира се, за чисто ховъркрафт състезание, където ботчетата могат да летят свободно. Тези състезания няма да са сумо, тъй-като замислете се, че много трудно ще се изблъскват (винаги единия може да поеме на горе или на долу и другия няма какво да направи по въпроса). Всъщност като се замисля може и така да се направи - пак много трудно, но не невъзможно. Най-вече си мисля за роботи-убийци. Имат някакви ножове и се режат да смърт!
Другото, което е че ти казваш - "много трудно ще се намерят"...е добре да питам - как се намират сумоботите? Направен им е терен в който да се млатят, ако го пуснеш единия в една стая, а другия в друга - ще се намерят ли? Е по същия начин - за две ховъркрафтчета ще се изгради специален терен. Разбира се, че ховъркрафта трябва да се програмира за да не омлати в някоя стена, но замислете се че ако на ховъркрафта има сензор за движение, той може да улови другия ховъркрафт и ако са в една стая да предприеме действия.
Ако това чудо се програмира добре, може със сигурност да върши чудеса! Адски сложно е, но пък не е невъзможно. Това е сеедно понеже аз не съм се занимавал въобще с роботи, да почна да говоря на хората - това не става, щото така, онова не става, щото онака и тем подобни...
P.S. kanadeca какво ще рече: "ти си на 14 и чак сега започваш да се занимаваш..."... е аз съм на 16 и чак сега започвам да се занимавам. Не разбирам какво лошо има в това.
Бориславе, не противоречи на правилника. Това е сеедно да прилагаш line tracer правилник на сумоботи. Тук според мен е по-добре направо да се създаде нов правилник! За ховърсумо