Емиле, струва ми се , че си сбъркал форума. Както и много други работи, но това си е лично твой проблем.
Ако не си забелязал, повечето участници са младежи, които единият ден питат, какво им трябва да си направят совалка, а на другия ден са в недоумение , как да направят така, че светодиодът да мига. Ако действително мислиш , че можеш да правиш велики работи по-честно би било да се пробваш в друг форум, но не вярвам да имаш успех.
Много съм видял, направил и препатил и точно заради това много рядко си позволявам да правя квалификации на тоя, или оня. Сега няма да бъде така и затова предварително се извинявам на четящите тези редове. Причината е една единствена - фактът, че ти си позволяваш квалификации към други при положение, че ти самият никога нищо не си направил, нямаш никакъв опит и имаш повърхностни знания. И понеже знанията ти са повърхностни се изказваш категорично за нещата - не знаеш за какво говориш.
Само между другото - аз съм проектирал лазерни далекомери , които и в момента се използват. И понеже зная, колко сложни могат да са нещата в дълбочина, не смея да дам никакъв съвет по тази тема - никога не съм работил с ултразвук. Но понеже ти никога нищо не си направил, имаш естествената смелост да даваш оценки на този, или друг начин на измерване, без да съобразиш какви са критериите за качество и какви странични ефекти може да има.
Поредното ти изхвърляне е , че искаш части, за да демонстрираш, колко си велик. Части няма да ти дам, защото:
1.Части се искат по спецификация. Ти такава нямаш и не си способен да направиш.
2.Сам признаваш , че не разбираш от електроника и механика - значи нищо по темата не можеш да направиш.
3.Нямаш си и грам понятие от микропроцесорна техника
4.Не се и сети, че освен части е необходима и апаратура. Едва ли ще можеш да направиш пълен списък на необходимата апаратура.
5.Единственото, което може би поназнайваш е компютърно програмиране, което не е кой знае какво предимство, а даже може и да е недостатък. Неслучайно има много вицове за софтуеристи.
6.Животът ме е научил да не вярвам на тези, които много приказват - ти си точно такъв. А освен, че много приказваш и нищо не вършиш.
Емиле, не ми се сърди. Отделих повече от половин час, а времето в момента ми е много ценно (проектирам поредния нов уред), не с цел да те обиждам, а с ясното съзнание, че тези неща някой трябва да ти ги каже. Помисли си за тези неща, както и за някои други, които ти си ги знаеш, но да не ги споменавам тука.
Дано съм ти бил полезен.