Самата система със детектори, селектори и т.н. е направена вече от някакви физици. Моята работа е да направя само регистрацията на импулсите. Все още не е ясно обаче дали ще се регистрират един или два сигнала, но това не е голям проблем, защото очакваното количество събия е около 30-50 за секунда. Миналата година разработвах един трансимпедансен усилвател за сваляне на сигнал от фотоволтаичен детектор, но така и не стигнах до лабораторията да го пробвам. По тази причина си мисля, че самите детектори ще са от този тип. Колкото до броя на детектори - поне 2 със сигурност, а може и да са 4. Колкото повече, толкова по-добра филтрация ще има. Лошото е, че това ми е проект, който ми върви от миналата година (с различни допълнения, не че го влача) и сега преминава в дипломно задания. Наред с това е реален проект, който ще влезе в експлоатация в различни лаборатория, а ръководителят ми все още не е ясно с подробностите. Засега целта ми е да регистрирам един импулс с дадената точност и да го превържа към GPS по дата час. Оттам нататък ще чакам да се изяснят работите за да продължа.