Благодаря! .. За съжаление няма да мога да дойда тъй като съм от Варна и наближава крайния срок за предаването на дипломната работа, а и много работа се отвори напоследък. Дано на някое следващо събиране да имам възможност да дойда.
Относно Роботев... бях купил едно Ардуино ама сега седи в шкафа, защото му заключих SPI интерфейса на atmega-ta без да искам :oops: .. а ми се искаше да изтряскам един сензор за разтояние (имам някакъв Sharp) и да го направя Тори автономно да не се блъска в стени и да не пада от маси :? . Та ми се искаше да покажа на преподавателите, колко лесно може да се използва подобна прототипна платка както за обучение така и за някакви по сериозни цели(98% от мойте колеги си мислят, че програмирането на чип е нещо непостижимо и се стряскат само от мисълта(пък уж ставаме компютърни инженери)). Някъде из кашоните трябва да имам една atmega8 .. ще я изнамеря, ще сменя 328-цата(само bootloader и настрйките ми трябват ама мисля,че ги имаше в някоя от папките на редакторчето; нямам никакъв програматор така, че първо ще трябва един bit-bashing да му изиграя
) и ще пробвам с нея някак си да навържа arduinoto, bluesmirf-a и ssc-32. Не съм много навътре с електрониката(хич даже) и още не съм мислил как ще го направя. Ако имате идея как точно да навържа TX и RX на трите платки, така че и ардуиното и серво контролера да получават и пращат по bluesmirf-a, но в същото време да може ардуиното да праща директно на серво контролера без да има конфликти? :roll:
Ето визуално как сега е свързано:
Идеята за камерата и лазера оставям за през лятото като имам повече свободно време.