Благодаря за коментара.
Ако сложа допълнителен сървър ще спечеля само по красив интерфейс и ще усложня и оскъпя проекта многократно,
да не говорим за енергията която би се изхабила и шума от сървъра в къщи ако е голям.
Смисъл от това има само когато го развия до пълна автоматизация на дома(мечтата ми от години насам
.
И сървъра ще бъде нещо малко и оптимизирано, като малка кутийка , която да оставиш на шкафа и да не ти пречи/шуми.
Той ще трябва да управлява и следи доста устройства в дома и да реализира доста икономии удобства за да се оправдаят ресурсите.
Хубавото на интерфейс директно на контролера е простотата и ефективноста. За съжаление хората в днешно време са толкова разглезени
от дизайна и разточителността, че не е замислят колко ресурси се хабят за неща които може да са елементарни.
Ако се замислиш как може да направиш всеки един от проектите и каква полза ще има в сравнение с цена/време/ресурси ти кой би избрал:)
И колко от проектите наистина имат нужда от сървър?
При тези фунцкии има нужда само от няколко котролера с Ethershiled, датчици и клапан като софтуер се слага само на контролерите -
конфигурацичта е доста проста. Може да стане доста бързо и сравнително евтино, дори да се добавят повече клапани и датчици.
Лесно може да се добави и функция за управление от сървър и да се запази човешкия интерфейс като алтернатива.
От другите ти коментари разбирам, че си се занимавал с оптимицзация на интерфейса на Ethershield. Ще ми е интерeсно да
споделиш какво си писал. Аз имах идеята да увелича малко лимита на буфера за да може да се връща повече HTML код и да
се ползват картинки/CSS/код качени на публичен сървър за да се разкраси интерфейса. Но това не ми е било приоритет.
Ако беше най-важното да спечеля гласуване при аудитория Facebook, щях да направя красив интерфейс за Iphone/Ipad или нещо за бира/попфолк