Не не съм съгласен с теб.Мисля,че това мислене ни е останало,от соц.миналото и явно се предава от поколение на поколение и се поражда от лошото разбиране на света около нас.Какво ще експериментираш с лоши части и какви резултати ще постигнеш?Ако наистина ти харесва това увлекателно хоби и искаш да преоткриеш за себе си законите на механиката,електротехниката физиката и.т.н няма как да стане с лоши експерименти.По-добрия вариант е да изчакаш малко.Да си събереш някакви пари и да си купиш някой необходими неща.Едно серво в магазина на Конрад е приблизително 11лева.За робота,който съм започнал да побликувам ти трябват две.Трябват ти датчици,платка,релета,батерии ,ключета,за да има възможност да тестваш платформата и електрониката в последствие.На базата на сигурни и проверени елементи и платформа,ще получиш добра база,от която да правиш своите експерименти.Всичко друго е само приказки и някакви измъчени резултати,които в крайна сметка водят до отчаяние и изгубване на вяра в собствените си сили и възможности ,а после и към това,което правиш.
Димитър ти е отговорил на базата на макар и малкия опит,който вече имаме в клуба.Видяхме (мисля всички)и разбрахме,че всеки един детайл е важен.Важен е ,като изработка,функциониране,материал.
Тов е към всички ,които искат да започнат.Да трябва да се върви от простото към сложното,но с разум и интелигентност.Не с отчаяни опити и лоши материали.