Здравейте всички!
Казвам се Симеон и съм човекът зад онлайн магазина „Роботев”.
От известно време следя този форум и наистина съм впечатлен от огромното желание с което всички вие преодолявате трудностите за да подхранвате влечението си към роботиката.
Преди няколко месеца исках да се сдобия с комплект по роботика за хора без никакъв опит в механиката или програмирането, но не успях да открия нищо такова да се предлага в България (а обикновено се справям добре с Google). Tака се роди и идеята за магазин по роботика.
Основните цели на магазина са две – първо да предлага артикули и материали, които освен да са забавни да имат и образователна стойност за да ни дадат стабилна основа и да ни подготвят възможно най-добре за бъдещи предизвикателства; и второ да предлага възможно най-много от използваните в роботиката елементи на едно място.
Тъй като Ардуино се използва както от професионалисти създаващи комерсиални роботи и интерактивни предмети така и от ученици, които нямат никакъв опит в програмирането или роботиката смятам, че е една от най-подходящите платформи за нас.
В бъдеще освен че витрината с предлагани продукти ще расте, на
www.robotev.com постоянно ще се добавят и преводни материали и примерни проекти (засега с Ардуино). Понеже и аз съм сред онези, които тепърва ще задълбават в материята бих искал да ви благодаря за изказаните дотук мнения и да ви призова да споделяте всякакви препоръки и предпочитания. Това е най-сигурният начин вашите желания да се реализират по-скоро.
Благодаря!