здравейте! предполагам, че всеки споделя мнението, че хуманоидите определено са най-приятните роботи, както шимпанзетата най-симпатичните маймуни(човеците обичаме "човекоподобни"). и все пак да се построи един ми се вижда непосилна задача(освен, ако нямаш куп пари, 1-2 години за работа и екип от механици и програмисти зад гърба си). затова едва ли някога бих се захванал с подобен проект. и все пак, докато четох
темата на Dare_Devil ми дойде интересна идея, която ще се опитам да реализирам в най-скоро време. става дума за бипед - нещо, което се движи на 2 крака. в първата си тема споменах, че не разбирам от електроника, затова ще се помъча да реша проблема с пазенето на развновесие по механичен път. а именно чрез
жироскоп. все още нямам идея дали това е възможно, защото нямам достатъчно масивен диск, но ето една анимацийка, която трябва да внесе малко светлина по въпроса
мисля, че е достатъчно ясно, каква е идеята. това най-отгоре е
диск от хард диск закрепен на бясно-въртящ се мотор.. ако опита ми с пумпали не ме е подвел би трябвало диска да задържи конструкцията водоравно. имам вече 2 стари харда, но за съжаление нямам отверка, с която да отвия болтовете
останалата част от конструкцията също вече е почти готова. сигурен съм, че няма да стане от първия път, но с повечко опити... може би...
ако някой знае, че проектът ще претърпи стопроцентов провал моля да сподели причината. благодаря!
до скоро!