Имам една молба до тези, които разбират повече. Интересува ме как и на какво се записват данните в MCU и други ИС с памет ( от рода на 128kb, 256kb ) и също в картите памет, въпреки че те мисля са отделна тема. Днес се замислих и се усетих, че и до сега повечето носители на данни са магнитни или такива, в които се записва посредством миниатюрни неравности по диск. Е вярно, че вече вместо плочи върху които може да се запишат 2 песни от едната страна сега се ползват дискове 3-4 пъти по-малки от плочите и върху тях може да се запишат гигабайти данни и над 100 песни и вместо игличките четящи записаното върху плочата се използва оптика, но все пак се записва по подобен начин. Ако някой се наеме да пише може да изтрие моя пост ( ли да накара модератор да го направи ) и темата да стане като урок.
Малко офтопик ама какво да се прави :roll: ... "На 14 септември 1956 IBM представя два прототипа на бъдещия твърд диск, които носят името the RAMAC (random access memory for accounting and control) 305 и RAMAC 350. Техните размери са по 1 тон, с големина на хладилник и имат възможност да съхраняват 5 мегабайта информация." Малка тема за размисъл. Вижте колко бързо се развива технологията само за 52 години вече имаме хардове с няколко терабайта ( 1TB=1024GB )памет.
Ехххх... май се улях ама :roll: :lol: . Днеска нещо философтвото ме е хванало :lol: .