Не съм програмист и не претендирам за подобен опит, но лично мен тези обвързвания с допълнителни ресурси ме притесняват, особено ако системата, на която ще се ползва софтуера е с ограничени ресурси. Като пример визирам софтуер за PDA - машинките са със 64 до 128MB флаш. Как да инсталираш в толкова ограничено пространство и версии 1, 2 , 3, 3.5 на NETCF, за да може нормално да работят всички приложения, които ти вършат работата. Лично аз си имам проблем с библиотека за COM port писана на NETCF 3.5, която не работи коректно при бинарен трансфер и се налага да ползвам подобна писана за NETCF 1.0 (с която проблемите липсват), за да визуализирам телеметрична информация на PDA. Да ама няма къде да я инсталирам, защото вече имам две версии на NETCF, а мястото кът.
А че майкрософт предлагат много удобна среда за програмиране, за този факт не споря. И аз я ползвам понякога.
Но както казваше наскоро един познат "днешните програмисти не са като едновремешните - удобството преди всичко"! Опитвайше се да обясни на един НЕТ. програмист от много известна фирма в IT бранша, че му трябва комуникацията по RS232 да е бинарна(с такава работи другата система), а не както го е направил със стрингове.
Мисля, че всичката тази полемика е излишна. Човека търсеше нещо, посочих му и се мотивирах.
Който разбрал - разбрал.