Роботчето го скалъпих от каквото имах под ръка. Сервомашинките съм ги купувал за авиомоделистки цели. Всичките ми сервомашинки отидоха на робота и сега нямам с какво да си правя самолетчета. Разбирате ли от какво се лишавам в името на роботиката? :zubi:
Платката с контролера също за друг проект я направих, с ATmega16 чип e(12МХц кристал). Радиоприемника е от мини хеликоптер и има пиезо жироскоп на него, което използвах просто за демонстрация. На края на клипа показвам точно това. Роботчето се опитва да компенсира страничното накланяне. Не и при ходенето. Няма как при тази конструкция.
Походката му е в стил влечуго, нормално е да се влачи малко
напомня ми на гекон, затова го нарекох "Geko".
А освен това си има и 4-цифров 7-сегментен LED дисплей и 2 бутончета залепени от двете му страни. Отпред си има говорителче от GSM, което не съм свързал, понеже не обичам шумните и пискливи роботи. Използвах всички пинове на контролера, освен два предвидени за комуникация с друг контролер
Изобщо всичко най-хай-тек :zubi:
Да не говорим за краката.
Направих ги от елементе на стар счупен чадър(както сами се досетихте) колко сте наблюдателни. Разгледах още 7 нови чадъра, и от всичките точно на счупеният частите се оказаха най-подходящи , и предвидливо боядисани в черно при това :twisted:
Можете ли да познаете N.M. съкращението в името какво значи? :zubi:
Две от сервотат вече дават признаци на склероза, очаквам скоро да осакатее, и няма да го оправям щото повечето сервота са за смяна.
Направо ще премина към следващата фаза на проекта. Направата на нов малко по-голям робот, с по -големи сервомашинки и три степени на свобода на крак. И незнам кога ще стане щото сега няма пари за сервота :doh:
Поздрави!