Здравейте пак
Не съм толкова зле, че да не знам коя част е транзистор,резистор,кондензатор,интегрална схема,трансформатор,мотор и т.н., обаче, на теория знам, че кондензатора представлява две пластини и между тях въздух или някакво вещество... това добре, но какви остатъчни токове обира, къде се намират тия остатъчни токове и как се получават!? Знам,че ако вържа към + и - на една тонколона определен вид кондензатор, той ще изчисти звука да кажем от ниски и средни тонове... не ми е много ясно. И за транзистора знам, че двете крачета ъъ.. са като проводник, при подаване на ток към третото "проводникът" спира да е проводник...
За интегралите съм чувал, че вътре са като множество диоди... като казах диоди, нищо друго освен, че пропускат само от една страна ток не знам за тях.. :oops:
Сега се занимавам с едни схеми от НеоМонтана -
http://www.neomontana-bg.com/Имам няколко сглобени джаджи вече
Днес щях да ходя да копувам части да направя подобние на BEAM робот.. от най-лесния, като за начало.. Обаче сега се събуждам и вече не работят.. :?
А какво ще кажете, дали е възможно (и дали ще може да се направи..ъъ.. в домашни условия с части ей така от магазина
) робот с.. камера..?! :shock:
Примерно взимам една уеб камера, закрепям я на робота.. и чрез антената праща сигнали към приемникът ми... който си нямам представа какво ще представлява...
От гр.Хасково съм и няма да мога да си взема от тези "танкчета".. :cry: