Форума по роботика е обновен!
Ами тука някой продаваше някви лазери по 5мили вата, питай него може и да е палил, аз съм виждал как с лазер се пали няква цигара, но с каква мощност беше незнам.Само да добавя, че тея лазерчета ключодържатели бяха към няколко микро Вата смятай онея са към 5000 пъти по - мощни.
да точно 1 мирковат са , и както каза колегата по горе внимавайте с тях , че за нула време може да ти изгори ретината.
5 мили вата са напълно достатъчни да ти изгорят ретината за постоянно. За всико друго може да е малко, но за това е пре-достатъчно.
Цитат на: "DataMatrix47"5 мили вата са напълно достатъчни да ти изгорят ретината за постоянно. За всико друго може да е малко, но за това е пре-достатъчно.еми пробвай да гледаш в едно евтино лазерче докато ти свети в очите повечко време да пробваш дали неможе
Цитат на: "kristiman"Цитат на: "DataMatrix47"5 мили вата са напълно достатъчни да ти изгорят ретината за постоянно. За всико друго може да е малко, но за това е пре-достатъчно.еми пробвай да гледаш в едно евтино лазерче докато ти свети в очите повечко време да пробваш дали неможеАми като малък съм гледал... сега съм с -2.5 диоптъра и астегматизъм (може и да не е само от това или изобщо да не е от него)