Благодаря ви много и на двамата за бързите и много полезни мениея.
ssi, уредът ми има такава скала за имерване на кондензаторен капацитет, но явно както каза и както и аз сам се уверих не може да се измери абсолютно нищо с тази скала (или поне аз не мога). От град Асеновград съм и разбирасе ще се радвам ако има някой знаещ, който е наблизо и естесвено ако е съгласен, да дойде и да ми помогне малко с усвояването на материала.
Защото наистина е много по различно и по-лесно за разбиране, когато някой друг ти го обеснява и същевремено показва на платката.
А за снимките няма никакъв проблем да ги направя и да ги кача във интернет, обаче не намирам за нужно да ви занимавам да правите схема на усилвателя (сигорно не е лесна работа и никого не искам да ангажирам с това). В момента на преден план не ми е задължително да си поправя усилвателя, него го използвам за нещо като учебен уред, на който мога да се тренирам да измервам, да различавам на обърната платка различните елементи и други. Просто още осъзнавам, че съм много така да го кажа незрящ в тази сфера, и не виждам как, и да ми направиш схема аз ще мога с успех да измеря нещо или да смена нещо, като аз още не съм се научил да правя най-лесните и елиментарни неща. Практиката ми е още на ниво може би 1, че даже и по малко. Затова всяка помощ от ваша страна е с огрмона полза за мен.
bLaf, първо искам да те попитам какво е куплун? До сега не съм срещал този термин.
За кабела, не мисля че той е проблема защото, както по-горе казах, съм го сменял с друг купен от магазин чисто нов. А и както също по-горе казах първоначално като бях с първия кабел усилвателя си работеше нормално пурвите 1-2 месеца. При докосване с ръка на жака, който влиза в компютъра се чува имено този брум и от двете колони. Това мисля, че означава, че кабелът си е наред. Така ли е ?
Ако найстина мислиш, че кабелат е проблема, нищо не ми струва да ида и да взема още един, може пък и този втория който съм го зел да е бъгав.
Казвате, че за да измеря някои елемент трябва да го отпоя и тогава да го измеря. А как аз да разбера кой елемент трябва да отпоя, в смисал как примерно вие ако трябва да поправите нещо разбирате точно каде е проблема.
Промер: ако проблема е в някои от резисторите, а в платката има 20 резистора аз трябва ли да отпоя всичките за да мога да ги измеря и да видя кой е проблемния?
Благодаря ви отвново и на двамата, изключително много ми помагате. Точно от хора като вас има нужда човек, който тепърва започва да се учи.
Може би благодарностите, които изказвам към вас и към всеки, който се опита да ми помогне излеждат малко много, но просто нямам по какъв дръг начин да изразя признателноста си към вас.
Лека вечер.