Точно,два в един корпус.Гледах го в един форум по електроника,не български и незнам кой ,защото го намерих с гугъл и сега не успях :oops: .А инче гледам на тея руските интеграли има числото 555 и викам да не стават
.Голяма мъка е с този робот,не вярвах че така ще ме затрудни една честота,но сега нямам от къде да си набавя таймера,а да поръчвам един таймер не си струва.В магазина за електронни елементи в града като попитах за цокъл за интеглана схема и само ми отговориха
- такива простотий нямаме!
Тогава ,викам си,защо аджеба не продаваш шампоани бе келеш :-D
Преди като се занимавах с аудио усилватели пак същата работа,една година съм опитвал да разработя схемата сам,само и само да не съм я взаимствал от някой,но в крайна сметка много решения няма и доразработвах някакви схеми,които все ги даваха грешни.Даже в книга съм гледал схема,как да направиме първия си усилвател,и повече от ясно схемата грешна ,входовете на интегралата объркани,на самия вход някакво съпротивление от порядъка на мегаоми.....пълна простотия :!:
Не съм запознат с много неща в електрониката,но тя става все по необятна,но този робот който съм почнал няма да го оставя та каквото ще да става.Само да направя механиката и ще е висок поне 1 метър с някакви крака от арматура ... :-D :-D :-D :-D