Идеи има пре-достатъчно, но за да можеш подкараш контролера ти трябва опит, инструменти и познания в областта на електрониката, които ти сам спомена, че нямаш.
Преди няколко поста ти предложих ако искаш да ти помогна (аз също се занимавам в областта на електронните музикални инструменти като хоби) и ако си навит, ето как мога да ти помогна.
Наскоро имах проект да разработя USB HID устройство, което измерва температурата, управлява изходите на процесора(било то аналогови или цифрови) и паралелно изпраща/приема цялата тази информация чрез RS232. Освен това има и bootloader, който директно записва промени в програмата, без нужда от програматор. Интерфейс-а включва и софтуер за комп-а, който лесно се модифицира (написан на C#, но може и на др. езици). Не изисква допълнителни драйвери, освен за буут-а.
Подобно нещо мога да направя и за твоя проект, като трябва да ми кажеш какви данни точно ти трябват.
Аз ще ти пратя код-а за процесора и схема, както и код за комп-а, който можеш сам да си модифицираш за твойте нужди. Ще ти напиша програмата за PIC18f4550, евтин контролер със способности да комуникира чрез USB Full Speed с PC-то. Единствено трябва програмираш процесора един път чрез програматор, но оттам нататък няма да ти трябва. Microchip имат възможността да ти изпратят контролера препрограмиран, така че няма проблеми.
Приемам този проект, не само като желание да ти помогна, но и като лично предизвикателство да изпробвам познанията си. В момента се освободих от повечето си задължения и съм готов да започна малко собствени проекти.
Така че когато си готов, дай сигнал и ще започнем.