Мислих как да го направя и реших като начало да се върна към проекта за "универсална мобилна робо-платформа".
Това едва ли ще е първата такава платформа. Тогава какво ще привлече нови хора? Според мен трябва уникална идея, чието реализиране в последствие да доведе да "АХ" ефект. Хората като влязат да кажат - а това е нещо много интересно!!!
Аз имам друга конкретна идея, която ще споделя тук. Защо да не се направи анимационен робот. Няма да е универсален, а с точно определена цел, като с времето ще се подобрява неговата функционалност. Примерно отначало роботите ще са само движещи се статуи, а по-нататък ще се раздвижат ръце, глава и т. н.
На практика анимационните филми се правят по два начина: На ръка и чрез компютърни програми. Аз предлагам да направим робот, който ще играе ролята на анимационния герой и ще бъде заснеман кадър по кадър.
Не съм чувал за подобно на предлаганите от мен анимационни роботи. Наистина компютърно генерираната анимация има много предимства (можеш да правиш почти всичко и ти при почти нулева цена). Недостатък е, че подобен софтуер е скъп и хората, които са свикнали да работят с него са само аниматорите.
При описваната идея освен че ще се създава анимация, то и ще се упражнява едновременно разработка и усъвършенстване на робота. След заснемането на кадрите то пак ще се прилагат компютърни обработки на изображенията, но този път с много по-елементарен безплатен софтуер.
Има ли желаещи да се включат в идеята?